Meerstammige bomen

Meerstammige bomen zijn gaaf, stoer en bijna overal toepasbaar.

Natuur, groen en beleving zijn kernwoorden die de laatste jaren steeds meer een plek vinden in de samenleving. De vraag: ‘hoe kan groen en natuur geïntegreerd worden?’, is flink toegenomen. Om maar één voorbeeld te noemen: natuurspeeltuinen. Daarmee is dus ook de vraag naar meerstammige bomen de laatste jaren flink toegenomen. Een meerstammige boom wordt in de boomkwekerij al op jonge leeftijd zo gesnoeid dat er onderaan meerdere stammen ontstaan.

Als de meerstammige bomen wat ouder zijn, worden ze opgekroond. Hierdoor ontstaat er een speels karakter en een open doorkijk. Meerstammige bomen zijn beeldbepalend. Mede daardoor worden ze veel toegepast door ontwerpers en tuin- en landschapsarchitecten. Door de brede sfeervolle kroongroei wordt de boom vaak gezien als een goede schaduwplant.

Waar meerstammige boom kopen?

Bij Combinatie Mauritz bent u op het juiste adres voor een meerstammige boom. We kweken meer dan tweehonderdvijftig soorten meerstammige bomen, die we verkopen vanaf honderdvijftig tot wel zevenhonderd centimeter hoog.

Meerstammige uit één plant of meerdere planten

Er zijn meerstammige bomen die uit één plant bestaan. Deze zijn opgekweekt en al in hun hele jeugd in deze vorm gesnoeid. Er zijn echter ook meerstammige bomen die als meerdere losse individuen bij elkaar geplant worden in één plantgat.

Toepassing van meerstammige bomen

Meerstammige bomen kunnen zeer veelzijdig toegepast worden. Ze doen het erg goed als klimboom in een park (zie foto) en misstaan zeker niet als blikvanger in de voor- of achtertuin. Meerstammige bomen of solitairen hebben een natuurlijke beleving en daardoor wordt er volop sfeer gecreëerd wanneer men deze plant. Ook als natuurlijke parasol doen deze meerstammige bomen het goed.

Voorraadlijst downloaden volle grond teelt