Historie

In 1972 zijn de broers Jan, Gerrit en Henk Mauritz in Opheusden een laanboomkwekerij gestart onder de naam Combinatie Mauritz. Inmiddels is de volgende generatie ook werkzaam in het bedrijf, van elke broer één zoon te weten, Henk, Erik en Wouter Mauritz. In de loop der jaren is de kwekerij uitgegroeid tot een bedrijf van zo'n 160 hectare.

Mede door de omvang en de specialistische vakkennis behoort Combinatie Mauritz tot de toonaangevende bedrijven in een van de grootste laanboomteeltcentra van Europa.

1860: De familie Mauritz begint met het telen van bomen.

1935: Hent, Jan en Anton Mauritz starten boomkwekerij ‘De Abeel’.

Op onderstaande foto staat de opa van de huidige aandeelhouders van Combinatie Mauritz afgebeeld (rechts). Hij is hier op weg om een vracht bomen naar Boskoop te brengen. Deze plaatjes dateren uit de jaren vijftig.

1972: De broers Jan, Gerrit en Henk Mauritz (zonen van Hent Mauritz) beginnen hun eigen boomkwekerij 'Combinatie Mauritz B.V.'.

1990: Start containerteelt op één hectare, voornamelijk teelt van halfstammen, als aanvulling op de tachtig hectare vollegrondsteelt laanbomen.

2000: Uitbreiding containerveld naar 2,5 hectare. Introductie bomen met kokoskluit, die boven de grond bewaard kunnen worden. Inmiddels honderdtwintig hectare vollegrond. Aanvang teelt van meerstammige bomen.

2016: Uitbreiding containerveld naar tien hectare.

2018: Overname door zoons Henk, Erik en Wouter Mauritz. Kwekerij is uitgegroeid tot honderdzestig hectare. Jaarlijks worden er 160.000 bomen nieuwe bomen opgekweekt in de vollegrond en 35.000 bomen in pot.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u de Combinatie Mauritz bezoeken ?

U bent van harte welkom om ons bedrijf te bezoeken en met eigen ogen te zien hoe de Combinatie Mauritz bomen kweekt