Transport

Het verladen van bomen vraagt de benodigde kennis. Vooral bij grote bomen is het van belang dat de strop op de juiste positie zit om te voorkomen dat de bast beschadigd wordt.

Mede door gebruik te maken van moderne rooimachines en transporteurs die gespecialiseerd zijn in het vervoer van bomen en planten, kunnen we onze klanten, waar dan ook in Europa of ver daarbuiten, snel bedienen. Desgewenst worden de bomen op locatie geleverd, of dat nu bij uw bedrijf is of op de locatie waar de bomen geplant moeten worden. Deze bomen worden met neutrale etiketten aangeleverd. Omdat we regulier transport hebben en vaak meerdere klanten in een trailer combineren, kunnen we onze klanten optimaal bedienen.

Dagelijks wordt een efficiënte planning gemaakt voor een route langs onze percelen om de orders te verzamelen.

Deze percelen liggen maximaal op twintig minuten rijden van het bedrijf, waardoor we snel kunnen schakelen. Voor het interne transport van de kluitbomen van de kwekerij naar het bedrijf wordt gebruik gemaakt van tractoren met een radiografische besturing. Hierdoor kunnen we efficiënt werken en sparen we één persoon uit.

De bomen die gerooid worden met kale wortel worden verzendklaar gemaakt in onze loods die uitgerust is met een mistsysteem. Zo creëren we het optimale klimaat om ze in goede conditie te bewaren tot aan het transport. Desgewenst worden de wortels van de boom verpakt in een plastic zak om ze te beschermen tegen uitdroging tijdens het transport.