Over ons

In 1972 zijn de broers Jan, Gerrit en Henk Mauritz in Opheusden een laanboomkwekerij gestart onder de naam Combinatie Mauritz. Inmiddels is de volgende generatie ook werkzaam in het bedrijf, van elke broer één zoon te weten, Henk, Erik en Wouter Mauritz. In de loop der jaren is de kwekerij uitgegroeid tot een bedrijf van zo'n 160 hectare.

Mede door de omvang en de specialistische vakkennis behoort Combinatie Mauritz tot de toonaangevende bedrijven in een van de grootste laanboomteeltcentra van Europa.

De Combinatie Mauritz is gesitueerd in het laanboomcentrum Opheusden, waar de Betuwe op z'n smalst is, gelegen tussen de rivieren de Rijn en de Waal op vruchtbare kleigrond. Wij produceren in een groot sortiment zowel laan-, sier- en parkbomen, als vorm- en vruchtbomen. Zowel in volle grond als in container. Het assortiment dat wij voeren is van Acer tot Ziziphus en bestaat uit ruim 500 verschillende soorten, cultivars en variëteiten.

Wij planten elk jaar 100.000 onderstammen, die wij afleveren als twee keer verplante bomen in de maten 6-8 t/m 10-12 cm. Daarnaast planten wij nog eens 50.000 bomen van 6-8 en 8-10 cm, die wij doorkweken als drie keer verplante bomen tot in de maten 12-14 t/m 25-30 cm stamomvang (zie ook onze assortimentslijst). Tevens produceren wij jaarlijks 35.000 bomen in container.

95% van de laanbomen van Combinatie Mauritz wordt geëxporteerd naar een van de volgende landen in Europa: België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Scandinavië, Slowakije, Tsjechië, Turkije, en Zwitserland.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u de Combinatie Mauritz bezoeken ?

U bent van harte welkom om ons bedrijf te bezoeken en met eigen ogen te zien hoe de Combinatie Mauritz bomen kweekt